Parmesan- och polentapanerad sej

8 röster
40 m
4

Paolo panerar fiskfiléer i polenta blandat med parmesan. Det blir smakrikt och krispigt, dessutom så får det en vackert gul färg. Till serveras en potatissallad med rucola, oliver och massor av hackad mynta i.

Visa mer
40 m
4

Du behöver

  • 4 färska sejfiléer á ca 150 g, eller djupfrysta tinade
  • ca 1 dl vetemjöl
  • 2 ägg
  • ca 1,5 dl polenta
  • 1 dl färskriven parmesanost
  • olivolja till stekning
  • salt, svartpeppar
  • 1 msk kapris att strö över vid servering

Sallad

  • 500 g potatis
  • 16 svarta oliver, urkärnade
  • 40 g rucola
  • 2 msk finstrimlad gräslök
  • 2 msk strimlad mynta
  • 0,5 dl olivolja
  • 2 msk rödvinsvinäger
  • salt och svartpeppar

Gör så här

  1. Börja med salladen. Skala och koka potatisen i lättsaltat vatten.
  2. Ånga av och skär den i klyftor. Skär oliverna i bitar.
  3. Blanda alla ingredienser till salladen i en stor skål med olivolja och vinäger. Smaka av med salt och peppar.
  4. Häll vetemjölet på en tallrik. Vispa upp äggen i en djup, rymlig tallrik eller skål. Blanda polentan med parmesanosten och häll blandningen på en stor tallrik.
  5. Salta och peppra fiskfiléerna på båda sidor.
  6. Vänd filéerna i vetemjölet och därefter i äggvispet. Lägg filéerna med ena sidan ner i polentamjölet. Pressa försiktigt, så att blandningen fäster jämnt. Ös sedan med en sked polentamjöl på ovansidan och pressa försiktig in mjölet även på denna sida. Filéerna har nu fått en jämn och inte alltför tjock panering.
  7. Värm upp olivolja, till medelvärme, i en stekpanna och stek fisken försiktigt så att den får en gyllenbrun färg på båda sidor. Passa noga så att paneringen inte blir bränd. Sänk till låg värme och fortsätt att steka filéerna tills de är genomstekta, 5–10 minuter.
  8. Strö lite kapris över fisken och servera den genast tillsammans med salladen.
7 april 2018
Kökets kurser

laddar fler recept

Laddar fler recept