Parmesan- och citronkorv med tryffelpotatispuré

2 röster
6

Hemgjord korv med smak av rosmarin, parmesan, vitlök och citron. Serveras med en potatispuré smaksatt med tryffel. Lyxigt och väldigt gott!

Visa mer
6
6 portioner

Du behöver

Parmesan- och citronkorv

  • 4 klyftor vitlök
  • 1 gul lök
  • 50 g smör
  • 30 g färska rosmarinblad
  • 650 g fläskkarré
  • 250 g späck
  • 100 g rimmad fläsksida
  • 2 msk dijonsenap
  • 150 g färsk parmesan, riven
  • 1 citron, skalet
  • 400 cm fårtarm
  • salt
  • peppar

Tryffelpotatispuré

  • 900 g mandelpotatis
  • 100 g smör
  • 5 dl gräddmjölk
  • 50 g färsk tryffel

Gör så här

  1. Skala lök och vitlök. Smält i smör tillsammans med rosmarinblad. Låt svalna.
  2. Mal köttet och späck tillsammans med löken, vitlöken och rosmarinen. Kör i en blandare med vinge. Tillsätt dijonsenap, parmesan och rivet citronskal. Blanda till en homogen massa och smaka sedan av med salt och peppar.
  3. Smaka av genom att steka upp en liten bit av färsen innan du stoppar korven.
  4. Fyll smeten i fårtarmen och knyt i lagom långa korvar. Stek eller grilla innan servering.
  5. Skala och koka potatisen mjuk. Pressa potatisen och blanda med smör och varm gräddmjölk. Smaka av med salt och peppar. Serveras med riven tryffel och korven.
11 mars 2018
Kökets kurser

laddar fler recept

Laddar fler recept