Pärlor åt svin, fudgekaka med grädde och pärlor

Pärlor åt svin, fudgekaka med grädde och pärlor
Foto: TV4

Pärlor åt svin, fudgekaka med grädde och pärlor

Av: Sofie -Jönköping

Från: Halv åtta hos mig

14 ingredienser

60m

Saftig fudgekaka, med chokladglasyr, serveras med vispad grädde och söta pärlor.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner

Fudgekaka

  • 200 g smör
  • 3 dl strösocker
  • 2 ägg
  • 1 dl kakao
  • 4 tsk vaniljsocker
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver

glasyr

  • 2 dl vispgrädde
  • 2 dl strösocker
  • 2 msk sirap
  • 100 g mörk blockchoklad
  • 100 g smör

Garnering

  • pärlströssel
  • 3 dl vispgrädde

Gör så här

Fudgekaka

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Lägg ett bakplåtspapper i en långpanna.
  3. Smält matfettet i en kastrull och låt svalna.
  4. Rör ner strösocker och äggen.
  5. Blanda de torra ingredienserna i en skål.
  6. Tillsätt den torra blandningen i kastrullen och arbeta smeten slät.
  7. Bred ut i långpannan och grädda i 15–20 min.
  8. Vänd kakan upp och ner på smörpapper och dra försiktigt av bakplåtspappret.
  9. Låt kakan svalna.

Glasyr

  1. Blanda alla ingredienser till glasyren förutom matfettet.
  2. Låt detta koka tills det tjocknar (ca 10–15 min.)
  3. Ta kastrullen av värmen och blanda ner det kalla smöret i bitar.
  4. Bred glasyren över kakan och ställ den kallt.

Servering

  1. Vispa vispgrädden.
  2. Servera kakan i rutor eller använd pepparkaksform för att göra grisfigurer.
  3. Spritsa grädden i klickar jämte kakan.
  4. Strö pärlströssel över kakan och grädden.