Parisare med kalkon och tomatsalsa

Parisare med kalkon och tomatsalsa

11 ingredienser

20 m

Parisare är en variant på hamburgare som består av en tjock korv som skärs i centimetertunna skivor och serveras med hamburgerbröd. I detta recept använder vi såklart kalkonkorv och serverar den tillsammans med en fräsch tomatsalsa och en härligt stark skånsk senap.

Ingredienser

portioner
  • 500 g Ingelsta Kung Ingels kalkonkorv
  • smör, till stekning
  • 4 hamburgerbröd
  • skånsk senap
  • 1 rödlök, skivad

Tomatsalsa

  • 5 tomater, urkärnade
  • 1 dl rucolasallad, finhackad
  • 0,5 dl kapris, hackad
  • 1 msk olivolja
  • salt
  • peppar

Gör så här

Tomatsalsa

  1. hacka tomaterna fint och blanda med ruccola, kapris och olja. Smaka av med salt och peppar och låt stå under tiden du förbereder resten.
  2. Skär korven i tjocka skivor, gärna lite snett så att skivorna blir större. Lägg en klick smör i en stekpanna och stek korvskivorna gyllenbruna på båda sidorna.
  3. Rosta gärna brödet och lägg ihop parisarna med senap, rödlök, korv och tomatsalsa.