Paprika med ris och svamp

Paprika med ris och svamp
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Paprika med ris och svamp

10 ingredienser

Grönt och gott.

Ingredienser

portioner
  • 4 paprikor
  • 2 gula lökar, hackade
  • 1-2 klyftor vitlök, hackade
  • 1 förp kantareller (eller färsk svamp) [ca 200 g]
  • 3 dl råris
  • 8 dl grönsaksbuljongtärning
  • salt
  • svartpeppar
  • 0,5 förp passerade tomater
  • 1 knippe persilja, hackad

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°. Skär ett lock av paprikorna och ta bort kärnorna. Ställ dem i en ugnsform.
  2. Fräs lök och vitlök lätt i en gryta. Tillsätt svamp och ris och rör tills riset tar färg.
  3. Tillsätt 6 dl av buljongen och koka skata under lock tills riset är klart.
  4. Blanda riset med persilja och tomater. Fyll paprikorna. Slå resten av buljongen i formen och ställ in formen mitt i ugnen tills paprikorna mjukar.