Paprika med lammfärs

0 röster
6
Paprika med lammfärs
Foto: TV4

Du kan använda vanlig blandfärs och röda eller gula paprikor.

Visa mer
6
6 portioner

Du behöver

  • 6 paprikor
  • 4 hg lammfärs
  • 1 gul lök, hackad
  • 1 klyfta vitlök, finhackad
  • 2 msk tomatpuré
  • 2 msk champinjoner, hackade
  • 2 tomater,flådda, hackade
  • 1 dl ris
  • 1 tsk basilika
  • 1 tsk timjan
  • 3 dl buljong
  • riven ost
  • matolja

Gör så här

  1. Fräs färsen i en stor stekpanna eller gryta tillsammans med lite olja. Färsen ska smula sig men ej brynas. Tillsätt alla ingredienser utom buljong och ost och låt alltsammans fräsa i 5 minuter. Sänk värmen, tillsätt buljongen och låt grytan koka sakta i 20 minuter.
  2. Förväll under tiden de urkärnade paprikorna i lätt saltat vatten ett par minuter. Låt dem rinna av. Fyll paprikorna med färsen och strö över ost. Gratinera i ugnen 15-20 minuter.
  3. Vill du ha tomatsås till kan du använda tomatsoppa på burk och späda den till lagom konsistens. Salta och krydda med lite Tabasco.
26 januari 2009

laddar fler recept

Laddar fler recept