Pappardelle med vildsvinsragu

2 röster
70 m
4

En tomat- och rödvinsdoftande gryta med vildsvinsfärs serverad med pasta - "Pappardelle al ragù di cinghiale" på Italienska.

Visa mer
70 m
4
4 portioner

Du behöver

  • 50 g gul lök
  • 40 g selleri
  • 50 g morötter
  • 1 klyfta vitlök
  • 15 g extra jungfruolivolja
  • 2 lagerblad
  • 1 kvist rosmarin
  • 500 g vildsvinsfärs
  • 50 g rött vin
  • 375 g tomatpuré
  • 1 msk viltfond
  • salt och svartpeppar
  • 4 port peppardelle

Gör så här

  1. Finhacka alla grönsakerna förutom vitlöken (den ska vara hel).
  2. Värm olivolja i en kastrull. Häll i grönsakerna, den hela vitlöken, lagerblad och rosmarin. Låt stekas på medelvärme i ca 5-7 minuter.
  3. Tillsätt nu vildsvinsfärsen i kastrullen med de stekta grönsakerna och rör om tills köttet är genomstekt.
  4. Addera det röda vinet, tomatpuré och viltfond. Saka av med salt och peppar. Rör om tills allt har blandats och låt det hela gå på svag värme i ca 1 timme. Kolla då och då så att det inte bränns i botten. Känns såsen torr addera lite grönsaksbuljong.
  5. Koka pasta al dente i lättsaltat vatten.
  6. Ta bort hela vitlöken och rosmarinkvisten ur ragun.
  7. Servera pastan med grytan och riv eventuellt över parmesanost. Smaklig måltid!
20 augusti 2017
Box på köpet

laddar fler recept

Laddar fler recept