Pappardelle med vildsvinsragu

Christian Campogiani

Pappardelle med vildsvinsragu

14 ingredienser

70 m

En tomat- och rödvinsdoftande gryta med vildsvinsfärs serverad med pasta -  "Pappardelle al ragù di cinghiale" på Italienska.

Ingredienser

portioner
  • 50 g gul lök
  • 40 g stjälkselleri
  • 50 g morot
  • 1 klyfta vitlök
  • 15 g extra jungfruolivolja
  • 2 lagerblad
  • 1 kvist rosmarin
  • 500 g vildsvinsfärs
  • 50 g rött vin
  • 375 g tomatpuré
  • 1 msk viltfond
  • salt
  • svartpeppar
  • 4 port pappardelle

Gör så här

  1. Finhacka alla grönsakerna förutom vitlöken (den ska vara hel).
  2. Värm olivolja i en kastrull. Häll i grönsakerna, den hela vitlöken, lagerblad och rosmarin. Låt stekas på medelvärme i ca 5-7 minuter.
  3. Tillsätt nu vildsvinsfärsen i kastrullen med de stekta grönsakerna och rör om tills köttet är genomstekt.
  4. Addera det röda vinet, tomatpuré och viltfond. Saka av med salt och peppar. Rör om tills allt har blandats och låt det hela gå på svag värme i ca 1 timme. Kolla då och då så att det inte bränns i botten. Känns såsen torr addera lite grönsaksbuljong.
  5. Koka pasta al dente i lättsaltat vatten.
  6. Ta bort hela vitlöken och rosmarinkvisten ur ragun.
  7. Servera pastan med grytan och riv eventuellt över parmesanost. Smaklig måltid!