Pappardelle med kycklinghjärta i vitvinssås

Christian Campogiani

Pappardelle med kycklinghjärta i vitvinssås

11 ingredienser

30 m

Pasta med smakrik vitvinssås och kycklinghjärta. En Italiensk delikatessrätt!

Ingredienser

portioner
  • 3 msk olivolja
  • 2 klyftor vitlök, hackade
  • 500 g kycklinghjärta
  • 3 msk tomatpuré
  • 3 dl torrt vitt vin
  • 30 g färsk rosmarin
  • 1 knivsudd peperoncino eller piri piri
  • 2 msk kycklingfond
  • salt (efter smak)
  • 500 g pappardelle
  • parmesanost, till servering

Gör så här

  1. Hetta upp en teflonpanna med olivolja och lägg i vitlöken. Fräs tills den har mjuknat.
  2. Lägg i kycklinghjärtan i pannan och stek i ca 5 minuter tillsammans med tomatpurén.
  3. Nu är det dags att addera det vita vinet, rosmarin, peperoncino och fond. Stek på medelstark värme tills vinet har ångats bort och låt det hela gå tills såsen har blivit tjockare (var försiktig så du inte bränner såsen). Smaka av med salt.
  4. Koka pastan al dente och blanda sedan med såsen.
  5. Strö gärna lite riven parmesan över pastan vid servering.