Lägg ärterna i kokande lättsaltat vatten och koka dem tills de börjar mjukna (i 1-2 minuter.) Låt dem
rinna av i ett durkslag.
Ansa och skär zucchini och morötter i långa, tunna strimlor. Skär vitlöken i skivor.
Lägg grönsakerna (utom spenat och ärter) och löken i en stor ugnsform. Ringla över rikligt med olivolja
och strö över salt, peppar och oregano.
Sätt in i ugnen i ca 10-15 minuter eller tills grönsakerna mjuknat något men fortfarande är spänstiga.
Rör ner spenaten och ärterna strax innan grönsakerna är klara. Låt dem steka med i ett par minuter och rör om då och då.
Rosta valnötterna i en torr och varm stekpanna. Rör ner honungen och låt den smälta. Ta från värmen och låt nötterna svalna och bryt dem sedan i mindre bitar.
Koka pastan al dente i lättsaltat vatten. Låt rinna av i ett durkslag.
Blanda i pastan, i ugnsformen, med grönsakerna och tillsätt persilja och eventuellt lite extra olivolja.
Servera genast och toppa med nötter och lite persilja.