Pappardelle med färska grönsaker och valnötter

12 röster
30 m
4
30 m
4

Du behöver

  • 400 g pappardelle
  • 75 g färska små gröna ärter
  • 1-2 zucchini
  • 2 morötter
  • 2 vitlöksklyftor
  • 250 g färsk babyspenat
  • 1 näve färsk oregano
  • 1 dl valnötter
  • ca 1 msk flytande honung
  • 1,5 dl persilja
  • olivolja
  • salt, svartpeppar

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Lägg ärterna i kokande lättsaltat vatten och koka dem tills de börjar mjukna (i 1-2 minuter.) Låt dem rinna av i ett durkslag.
  3. Ansa och skär zucchini och morötter i långa, tunna strimlor. Skär vitlöken i skivor.
  4. Lägg grönsakerna (utom spenat och ärter) och löken i en stor ugnsform. Ringla över rikligt med olivolja och strö över salt, peppar och oregano.
  5. Sätt in i ugnen i ca 10-15 minuter eller tills grönsakerna mjuknat något men fortfarande är spänstiga.
  6. Rör ner spenaten och ärterna strax innan grönsakerna är klara. Låt dem steka med i ett par minuter och rör om då och då.
  7. Rosta valnötterna i en torr och varm stekpanna. Rör ner honungen och låt den smälta. Ta från värmen och låt nötterna svalna och bryt dem sedan i mindre bitar.
  8. Koka pastan al dente i lättsaltat vatten. Låt rinna av i ett durkslag.
  9. Blanda i pastan, i ugnsformen, med grönsakerna och tillsätt persilja och eventuellt lite extra olivolja.
  10. Servera genast och toppa med nötter och lite persilja.
24 mars 2018

Fler goda recept