Pappardelle med färska grönsaker och valnötter

13 röster
30 m
4

Laga Paolos färgglada pasta med fräscha grönsaker. De honungsrostade valnötterna på toppen ger fint crunch. 

Visa mer
30 m
4

Du behöver

  • 400 g pappardelle
  • 75 g färska små gröna ärter
  • 1-2 zucchini
  • 2 morötter
  • 2 vitlöksklyftor
  • 250 g färsk babyspenat
  • 1 dl färsk oregano
  • 1 dl valnötter
  • ca 1 msk flytande honung
  • 1,5 dl persilja
  • olivolja
  • salt, svartpeppar

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Lägg ärterna i kokande lättsaltat vatten och koka dem tills de börjar mjukna (i 1-2 minuter.) Låt dem rinna av i ett durkslag.
  3. Ansa och skär zucchini och morötter i långa, tunna strimlor. Skär vitlöken i skivor.
  4. Lägg grönsakerna (utom spenat och ärter) och löken i en stor ugnsform. Ringla över rikligt med olivolja och strö över salt, peppar och oregano.
  5. Sätt in i ugnen i ca 10-15 minuter eller tills grönsakerna mjuknat något men fortfarande är spänstiga.
  6. Rör ner spenaten och ärterna strax innan grönsakerna är klara. Låt dem steka med i ett par minuter och rör om då och då.
  7. Rosta valnötterna i en torr och varm stekpanna. Rör ner honungen och låt den smälta. Ta från värmen och låt nötterna svalna och bryt dem sedan i mindre bitar.
  8. Koka pastan al dente i lättsaltat vatten. Låt rinna av i ett durkslag.
  9. Blanda i pastan, i ugnsformen, med grönsakerna och tillsätt persilja och eventuellt lite extra olivolja.
  10. Servera genast och toppa med nötter och lite persilja.
24 mars 2018
Kökets kurser

laddar fler recept

Laddar fler recept