Paolos pasta med rostade grönsaker

25 m
4
Spela video Paolos pasta med rostade grönsaker
Foto: TV4
25 m
4

Du behöver

  • 400 g Mezzo Maniche eller annan kort pasta
  • 4 schalottenlökar
  • 2 klyftor vitlök
  • 1 röd paprika
  • 1 gul eller orange paprika
  • 1 liten zucchini
  • 250 g färsk broccoli
  • 2 torkade peperoncini (eller färsk chili efter smak)
  • olivolja
  • 1 tsk torkad timjan
  • 1 tsk torkad oregano
  • salt och peppar
  • färskriven parmesanost

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader
  2. Skär löken i kvartar och skiva vitlöken. Skölj paprika och zucchini. Kärna ur och skär paprikan i bitar ( ca 3x3 cm) och zucchinin i halvmånar (ca 1 cm).
  3. Skölj och ansa broccolin och skär av den grövsta delen av stocken. Bryt broccolin i små, små buketter och skär stocken i små bitar. Stek buketterna krispiga i olivolja och koka skivorna från stocken i saltat vatten i en minut, spola snabbt av med kallt vatten och låt dem rinna av.
  4. Häll rikligt med olivolja (ca 0,5 dl) i en stor ugnsform med kanter. Tillsätt lök, peperoncini, paprika, zucchini, broccolistock-skivorna, timjan, oregano, salt, peppar och rör om. Sätt in formen i ugnen och rosta grönsakerna i ca 10-15 minuter eller tills de mjuknat något, men fortfarande är ordentligt spänstiga.
  5. Under tiden som övriga ingredienser tillreds, koka upp lättsaltat vatten under lock i en kastrull. Lägg i pastan när vattnet kokar upp. Koka pastan ”al dente” enligt anvisningen på förpackningen. Låt pastan rinna av i ett durkslag.
  6. Rör snabbt ner pastan i formen med grönsaker. Blanda alltsammans noga men varsamt. Smaka av med kryddor om det behövs. Servera med färskriven parmesanost och tippa med de krispiga broccolibuketterna.
Kommentera receptet

Fler goda recept