Tomatsås: Värm upp olivolja i en kastrull och lägg i löken. Låt löken fräsa i några minuter, tills den fått lite färg. Häll i tomater, tillsätt basilika och salt. Koka upp och smaka ev. av med ytterligare lite salt. Koka tomatsåsen på låg värme i 30 minuter. Ta upp löken som kastas. Ställ åt sidan.
Fyllning: Skölj auberginen och skär den i små tärningar. Lägg tärningarna i en skål, strö över salt och låt stå i 30 minuter. Skölj hastigt av saltet under rinnande kallt vatten. Krama ur vattnet. Värm solrosolja i en stekpanna och stek auberginen tills den mjuknat, 5-8 minuter. Låt rinna av och svalna på hushållspapper. Lägg ricotta, mozzarella och aubergintärningar i en skål. Tillsätt ägg och parmesan, blanda noga och smaka av med salt och peppar.
Sätt ugnen på 225 grader.
Pasta: Koka upp lättsaltat vatten och förkoka pastan ca 5 -6 minuter. Spola snabbt av pastan med kallt vatten så att koktiden stannar.
Täck botten på en ugnsform med lite tomatsås.l
Fyll pastasnäckorna med fyllningen och ställ dem i ugnsformen med den öppna sidan uppåt. Häll resterande tomatsås över snäckorna. Strö över parmesanost.