Involtini di petto di pollo - fyllda kycklingfilérulader

Involtini di petto di pollo - fyllda kycklingfilérulader
Foto: TV4
Paolo Roberto 2016
Paolo Roberto 2016

Involtini di petto di pollo - fyllda kycklingfilérulader

11 ingredienser

Gud så gott till en god potatissallad

Ingredienser

portioner
  • 450 g kycklingfilé, skuren i tunna skivor
  • 1,5 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar
  • 100 g kokt skinka, skivor
  • 200 g smältostskivor med smak (färdigskivade i förpackningen, cirka 10 stycken)
  • 3 msk olivolja
  • 0,5 gul lök
  • 1 dl vitt vin
  • vatten
  • 1 kvist basilika, strimlad
  • tandpetare

Gör så här

  1. Lägg de tunnskurna kycklingskivorna på en arbetsyta. Salta och peppra kycklingen runt om Lägg en skiva skinka och en skiva ost på varje kycklingskiva och rulla ihop till en rulad. Fäst samman med tandpetare.
  2. Värm olivolja i en stekpanna. Lägg i lökhalvan med snittytan nedåt i pannan och låt den fräsa i 4-5 minuter. Lägg ruladerna i pannan och bryn dem runt om. Tillsätt vin och ev. lite vatten och låt putta under lock i 10-15 minuter. Ta upp löken som kastas. Strö över lite basilika.