Scaloppine di vitello al vino - kalvschnitzel med vinsky

Scaloppine di vitello al vino - kalvschnitzel med vinsky
Foto: TV4
Paolo Roberto 2016
Paolo Roberto 2016

Scaloppine di vitello al vino - kalvschnitzel med vinsky

6 ingredienser

Otroligt gott och bra att bjuda på till fest.

Ingredienser

portioner
  • 4 skivor kalvinnanlår (à 150 g)
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 dl vetemjöl
  • 5 msk olivolja
  • 1 dl vitt vin

Gör så här

  1. Salta och peppra på köttskivorna och vänd dem i mjöl.
  2. Hetta upp hälften av olivoljan i en stekpanna. Lägg i kalvskivorna och bryn dem i cirka 2 minuter på varje sida. Ta upp köttet och lägg på ett fat.
  3. Torka ur stekpannan. Värm resten av olivoljan i pannan och lägg i köttet. Späd med vin och låt scaloppinan småputtra under lock på låg värme i 4-5 minuter, eller tills köttet känns mört. Smaka av med salt och späd med ytterligare en skvätt vin om det behövs.