Costoletta di vitello alla brace - fläskkotlett

Costoletta di vitello alla brace - fläskkotlett
Foto: Jonas Hallqvist
Paolo Roberto 2016
Paolo Roberto 2016

Costoletta di vitello alla brace - fläskkotlett

6 ingredienser

En trött fläskkotlett är kanske inte det mest upphetsande man kan lägga på grillen. Men en pampig kalvkotlett kryddad med salvia… Det är mat för vikingar – både italienska och svenska!

Ingredienser

portioner
  • 4 kalvkotletter med ben
  • 2 msk färsk salvia, finhackad
  • 1 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar
  • 2 msk olivolja
  • olivolja, för pensling

Gör så här

  1. Tänd grillen.
  2. Lägg kotletterna på en skärbräda.
  3. Blanda kryddorna, fördela kryddblandningen på kotletternas
  4. båda sidor och tryck in den med handflatan.
  5. Lägg köttet på ett fat. Droppa över lite olivolja. Täck över med
  6. plastfolie och låt kotletterna ligga och dra i 30 minuter.
  7. Pensla grillgallret med matolja. Grilla kotletterna i 6–10 minuter
  8. på varje sida beroende på kotlettens tjocklek. Pensla försiktigt
  9. med lite olivolja då och då.
  10. Servera direkt från grillen.