Agnello alla griglia

Agnello alla griglia
Foto: TV4
Paolo Roberto 2016
Paolo Roberto 2016

Agnello alla griglia

6 ingredienser

Grillat lamm, kotletter och racks.

Ingredienser

portioner
  • 500 g lammrack
  • 4 lammkotletter

För pensling:

  • 0,25 l vatten
  • 0,5 dl vitvinsvinäger
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk vitlökspulver

Gör så här

  1. Tänd grillen.
  2. För penslingen av köttet, blanda vatten, vinäger, salt och vitlökspulver i en skål.
  3. Lägg lammskivorna på ett stort fat. Pensla alla bitar noga runt om.
  4. Pensla ett halster eller grillgaller med olja.
  5. Placera lammbitarna på grillen eller i halstret.
  6. Grilla köttet i ca 5-10 minuter på varje sida, beroende på skivornas tjocklek och hur genomstekt det ska vara. Pensla flitigt under grilltiden.