Agnello alla brace

Agnello alla brace
Foto: Jonas Hallqvist
Paolo Roberto 2016
Paolo Roberto 2016

Agnello alla brace

9 ingredienser

En mör lammkotlett är något av det bästa jag vet. Köttet smakar så gott i sig att jag inte vill gömma det bakom för mycket trixande. Men vitlök och timjan har ju aldrig skadat en köttbit.

Ingredienser

portioner
  • 4 lammkotletter (à 125−150 g)

marinad

  • 1,5 dl vitt vin
  • 4 msk olivolja
  • 2 tsk honung, flytande
  • 2 klyftor vitlök, skivade
  • 1 dl färsk timjan, finhackad
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 msk olivolja, för pensling

Gör så här

  1. Blanda alla ingredienser till marinaden i en skål och häll
  2. över i dubbla plastpåsar. Spara ½ dl till pensling.
  3. Lägglammkotletterna i påsen och förslut noga. Låt köttet
  4. marinera i kylskåp i minst 3 timmar. Vänd några gånger
  5. under marineringstiden.
  6. Tänd grillen.
  7. Pensla grillgallret med lite matolja. Snitta fettranden på
  8. ett par ställen och grilla kotletterna i 3−5 minuter på varje
  9. sida. Pensla då och då med den sparade marinaden.
  10. Låt köttet vila insvept i aluminiumfolie i ca 15 minuter.
  11. Servera gärna kotletterna med de blandade grönsakerna
  12. i ugn på nästa uppslag.