Verdure miste al forno

Verdure miste al forno
Foto: Jonas Hallqvist
Paolo Roberto 2016
Paolo Roberto 2016

Verdure miste al forno

13 ingredienser

Färgglatt, lättlagat och nyttigt. Men bara för att något är lätt att tillaga behöver det inte betyda att det går helt utan ansträngning. Här ska du lägga ner all din omsorg på att välja fräscha och fina grönsaker. Det tar bara några extra minuter i mataffären. Och det är det garanterat värt!

Receptet räcker till 4-6 personer.

Ingredienser

  • 2 gröna paprikor
  • 2 gröna paprikor
  • 2 tomater
  • 2 zucchini
  • 1 aubergine
  • 3 msk olivolja
  • 1 gul lök, finhackad
  • 1 vitlök, finhackad
  • 3 msk persilja, finhackad
  • 0,5 tsk torkad rosmarin
  • 0,5 tsk basilika, torkad
  • 0,5 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°.
  2. Skölj och dela paprikorna. Ansa och kärna ur halvorna och
  3. skär i stora bitar. Skölj tomater, zucchini och aubergine och
  4. skär allt i stora bitar.
  5. Häll olivoljan i en rymlig, ugnssäker form. Lägg lökhacket i
  6. formen och låt stå i ugnen i ca 5 minuter. Rör om några gånger
  7. under tiden.
  8. Ta ut formen ur ugnen och tillsätt grönsaker, färska och
  9. torkade örtkryddor, salt och peppar och rör om.
  10. Stek i ugnen i 15−20 minuter, eller tills grönsakerna känns
  11. mjuka men fortfarande spänstiga. Rör om försiktigt då och då.
  12. Smaka eventuellt av med salt och peppar och servera direkt.