Melenzane alla parmegiana

Melenzane alla parmegiana
Foto: TV4
Paolo Roberto 2016
Paolo Roberto 2016

Melenzane alla parmegiana

8 ingredienser

Parmesan- och äggpanerad aubergin.

Ingredienser

portioner
  • 2 aubergines
  • 3 ägg
  • 2 dl parmesanost, riven
  • 0,25 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 1,5 dl vetemjöl
  • 4 msk olivolja
  • 3 msk parmesanost, att strö över vid uppläggning

Gör så här

  1. Skala auberginer och skär dem i ½ cm tjocka skivor på längden.
  2. Lägg skivorna på en lutande skärbräda, strö över salt och låt stå i ca 30 minuter, så att den bittra saften rinner ut.
  3. Torka av auberginskivorna lite lätt med hushållspapper.
  4. Vispa upp ägg i en skål och tillsätt parmesanost, salt och peppar. Rör om till en lite trögflytande blandning.
  5. Häll upp mjölet på en tallrik.
  6. Värm upp olivolja i en stekpanna.
  7. Doppa auberginskivor först i mjöl och sedan i ägg- och parmesansmeten.
  8. Ta upp varje skiva med en gaffel och lägg ner dem i den uppvärmda stekpannan. Stek tills skivorna är mjuka, till att börja med på medelhög värme och när ägg- och parmesanblandningen stelnat något, på låg värme.
  9. Lägg upp skivorna i lager på ett serveringsfat, strö över lite riven parmesanost mellan varven.