Skala auberginer och skär dem i ½ cm tjocka skivor på längden.
Lägg skivorna på en lutande skärbräda, strö över salt och låt stå i ca 30 minuter, så att den bittra saften rinner ut.
Torka av auberginskivorna lite lätt med hushållspapper.
Vispa upp ägg i en skål och tillsätt parmesanost, salt och peppar. Rör om till en lite trögflytande blandning.
Häll upp mjölet på en tallrik.
Värm upp olivolja i en stekpanna.
Doppa auberginskivor först i mjöl och sedan i ägg- och parmesansmeten.
Ta upp varje skiva med en gaffel och lägg ner dem i den uppvärmda stekpannan. Stek tills skivorna är mjuka, till att börja med på medelhög värme och när ägg- och parmesanblandningen stelnat något, på låg värme.
Lägg upp skivorna i lager på ett serveringsfat, strö över lite riven parmesanost mellan varven.