Minipizza toppad med getost

Minipizza toppad med getost
Foto: TV4
Christian Hellberg
Christian Hellberg

Minipizza toppad med getost

18 ingredienser

Små minipizzor med getost, ruccola, päron och rosmarinhonung.

Ingredienser

portioner

Pizzadeg

  • 25 g jäst
  • 2 dl vatten, ljummet
  • 1 msk olivolja
  • 5 dl vetemjöl
  • 0,5 tsk salt
  • 1 tsk torkad oregano

Fyllning

  • 160 g getost, gärna från Dalspira gårdsmejeri
  • 1 dl chilisås
  • 1 dl fikonmarmelad
  • 0,5 rödlök, skalad
  • 150 g svamp (t ex champinjon, shitake)
  • 1 williamspäron
  • 2 msk sherryvinäger
  • 50 g rucolasallad, sköljd
  • 30 g babyspenat, sköljd
  • flingsalt
  • peppar (efter smak)
  • olivolja

Gör så här

Pizzadeg

  1. Blanda vatten, olja och salt.
  2. Smula ned jästen i vattnet.
  3. Tillsätt oregano.
  4. Arbeta in mjölet.
  5. Tag upp degen och arbeta smidig.
  6. Lägg tillbaka i bunken, låt jäsa i ca 45 minuter.
  7. Dela degen i fyra bitar och kalva ut.
  8. Stansa eller forma små ”mini” pizzor. Det kommer bli ca 20 st mini pizzor.
  9. Om du får deg över, - gör som pizzabagarna med den degen som blir över, frys in!

Fyllning

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Skär rödlöken tunt, lägg i kallt vatten.
  3. Skala och tärna päronet.
  4. Blanda samman med olivolja och vinäger.
  5. Rensa och dela svampen.
  6. Stek svampen i smör med strimlad persilja.
  7. Fördela fikonmarmelad och chilisås på pizzabottnarna.
  8. Lägg på getost.
  9. Baka i ugn ca 5 minuter.
  10. Toppa pizzorna med nystekt svamp och ruccola och spenat, det skall blir en grön pizza.
  11. Avsluta med rödlök och päronsalsan.