Pizzette - minipizzor

65 röster
1 h 10 m
20 st
Pizzette - minipizzor
Foto: Jonas Hallqvist

Små goda pizzor som man måste vakta för att ungarna inte ska länsa faten. Här finns nämligen en stor risk, för både vuxna och barn, att äta alldeles för många.

Visa mer
1 h 10 m
20 st

Du behöver

Pizzadeg

  • 12,5 g jäst (¼ paket)
  • 1 dl vatten, 37 grader
  • 1 tsk olivolja
  • 0,5 tsk salt
  • 2,5 dl vetemjöl

Fyllning

  • 1,5 dl passerade tomater
  • 1 msk olivolja
  • 1 tsk torkad oregano
  • 0,5 tsk salt
  • 1 nypa socker
  • 50 g mozzarella
  • 6 basilikablad, strimlade

Gör så här

  1. Finfördela jästen i en bunke, häll i vattnet och rör om tills jästen löst sig. Tillsätt olja, salt och mjöl.
  2. Arbeta ihop till en smidig deg och låt jäsa övertäckt i ca 45 minuter.
  3. Sätt ugnen på 225°.
  4. Blanda till fyllningen ihop tomater, olja, oregano, salt och socker i en skål.
  5. Ta upp degen på en mjölad arbetsyta och arbeta den smidig. Kavla ut till en tunn rektangel (ca 40 x 30 cm) och stansa med ett glas ut ca 20 degrundlar. Skär mozzarellan i lika många bitar.
  6. Fördela en sked tomatsås i mitten på varje pizza, men lämna lite deg runt kanterna. Toppa med mozzarella och basilika.
  7. Grädda i ugnen i ca 10 minuter.
15 maj 2009

Laddar fler recept