Minestronesoppa på grönsaker

Minestronesoppa på grönsaker
Foto: Dante Zia
Dante Zia Kökets middag 2023 NY
Dante Zia Kökets middag 2023 NY

Minestronesoppa på grönsaker

19 ingredienser

40 m

Minestronesoppa på grönsaker är en perfekt soppa att koka ihop en härlig höstdag.

Ingredienser

portioner4 - 6
  • 80 g morot
  • 60 g stjälkselleri
  • 80 g rödlök
  • 150 g purjulök
  • 200 g borlottibönor
  • 250 g pumpa
  • 300 g fast potatis
  • 300 g blomkål
  • 350 g tomat
  • 150 g zucchini
  • 200 g ärtor
  • 2 kvistar färsk rosmarin
  • 2 blad lagerblad
  • 50 g olivolja
  • vatten
  • salt
  • peppar
  • olivolja
  • krasse

Gör så här

  1. Skölj och tärna alla grönsaker i ca 5-7 mm stora bitar. Purjolöken delas i tunna “ringar”. Bind ihop rosmarinen och lagerbladen så att de är lätta att ta ut ur soppan senare.
  2. Hetta upp olivolja i en gryta. När oljan är varm lägger du i morötter, stjälkselleri, rödlöken och purjulöken. Låt svettas 2-3 minuter. Lägg därefter i lagerblad/rosmarin-knytet.
  3. Lägg i borlottibönorna om de är färska. Är de färdigkokta adderas de istället i slutet av tillagningen.
  4. Häll på vatten så att det täcker alla grönsaker. Låt koka 2-3 minuter.
  5. Lägg i pumpan. Låt koka 2 minuter.
  6. Fortsätt samma procedur (lägg i, koka 2 min, täck med vatten) med potatis respektive blomkålen.
  7. Låt koka 25 minuter med locket på.
  8. Lägg därefter i tomater, zucchini och ärtor och låt koka 2-3 minuter.
  9. Smaka av med salt och peppar.
  10. Servera med några droppar god olivolja samt nyklippt krasse.