Frittelle di erba di mare - friterade degbollar med alger

Frittelle di erba di mare - friterade degbollar med alger
Foto: TV4
Paolo Roberto 2016
Paolo Roberto 2016

Frittelle di erba di mare - friterade degbollar med alger

9 ingredienser

Perfekt som plockmat för en fest eller sm tillbehör till kött.

Ingredienser

portioner stycken

Frityrsmet

  • 25 g jäst, smulad
  • 0,5 dl vatten, ljummet
  • 1,5 dl vatten, ljummet
  • 1 ägg
  • 4 dl vetemjöl
  • 3 msk torkade alger (t ex Wakame, blötlagda i fem minuter eller enligt anvisning på förpackningen)
  • 0,5 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • solrosolja, till fritering

Gör så här

  1. Frityrsmet: Lös upp jästen i en skål med lite av det ljumma vattnet Tillsätt resten av vattnet och rör i ägg och mjöl. Blanda till en jämn smet, rör i alger, salt och peppar. Låt jäsa i 1 timme.
  2. Fritering: Hetta upp rikligt med solrosolja i en stekpanna eller gryta. Ta, med hjälp av två matskedar, upp lite smet och lägg ner i grytan. Smeten sväller i friteringen, så ta bara en matsked smet till varje boll och fritera tills de blir gyllenbruna runt om. Lägg dem på hushållspapper för att rinna av.