Frittelle di erba di mare - friterade degbollar med alger

0 röster
25
Frittelle di erba di mare - friterade degbollar med alger
Foto: TV4

Perfekt som plockmat för en fest eller sm tillbehör till kött.

Visa mer
25

Du behöver

Frityrsmet

  • 25 g jäst smulad
  • 0,5 + 1 ½ dl ljummet vatten
  • 1 ägg
  • 4 dl vetemjöl
  • 3 msk torkade alger, t.ex. Wakame, blötlagda i fem minuter eller enligt anvisning på förpackningen
  • 0,5 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • solrosolja till fritering

Gör så här

  1. Frityrsmet: Lös upp jästen i en skål med lite av det ljumma vattnet Tillsätt resten av vattnet och rör i ägg och mjöl. Blanda till en jämn smet, rör i alger, salt och peppar. Låt jäsa i 1 timme.
  2. Fritering: Hetta upp rikligt med solrosolja i en stekpanna eller gryta. Ta, med hjälp av två matskedar, upp lite smet och lägg ner i grytan. Smeten sväller i friteringen, så ta bara en matsked smet till varje boll och fritera tills de blir gyllenbruna runt om. Lägg dem på hushållspapper för att rinna av.
20 augusti 2009
Kökets kurser

laddar fler recept

Laddar fler recept