Dobbiaco e soppressa alla griglia - grillade ost- och salamiskivor

Dobbiaco e soppressa alla griglia - grillade ost- och salamiskivor
Foto: TV4
Paolo Roberto 2016
Paolo Roberto 2016

Dobbiaco e soppressa alla griglia - grillade ost- och salamiskivor

2 ingredienser

Perfekt förrätt och gott till minglet!

Ingredienser

portioner
  • 8 skivor dobbiaco-, halloumi-, racletteost eller någon hårdost)
  • 8 skivor soppressa Vicentina eller salami (en lite fetare sort)

Gör så här

  1. Tänd grillen.
  2. Skär ost och soppressa/salami i cirka 1 cm tjocka skivor. Låt skalet på osten vara kvar. Lägg skivorna i ett halster och grilla dem tills de är genomvarma och osten fått lite färg, cirka 3-5 minuter på varje sida. Passa noga så att ost- och salamiskivorna inte blir brända.
  3. Servera tillsammans med grillade polentaskivor.