Zucchini sotto olio - marinerad zucchini

Zucchini sotto olio - marinerad zucchini
Foto: TV4
Paolo Roberto 2016
Paolo Roberto 2016

Zucchini sotto olio - marinerad zucchini

9 ingredienser

Italienska goda smårätter när de är som bäst.

Ingredienser

portioner
  • 2 zucchini, små
  • 2,5 dl vitvinsvinäger
  • 5 dl vatten

marinad

  • 1 dl olivolja
  • 1 klyfta vitlök, hackad
  • 1 peperoncini, smulad
  • 1 tsk färsk oregano, finhackad
  • 1 tsk färsk salvia, finhackad
  • 2 krm salt

Gör så här

  1. Grönsaker: Skölj och ansa zucchinin och skär dem i stänger, på ca 7 cm på längden. Häll vitvinsvinäger och vatten i en kastrull, lägg i zucchinin och koka stängerna i 5-8 minuter. Ta upp dem med en hålslev och låt rinna av och svalna på hushållspapper.
  2. Marinad: Rör ihop ingredienserna till marinaden.
  3. Lägg zucchinin i en skål och häll över marinaden, som ska täcka zucchinin helt. Låt zucchinin stå och dra i marinaden i cirka 2 timmar.
  4. Ta upp zucchinin ur marinaden och lägg över den på assiett eller serveringsfat.
  5. Den marinerade zucchinin håller sig upp till ett par veckor i kylskåp.