Spiedo di cipolla rossa e finocchio

Spiedo di cipolla rossa e finocchio
Foto: Jonas Hallqvist
Paolo Roberto 2016
Paolo Roberto 2016

Spiedo di cipolla rossa e finocchio

6 ingredienser

Rödlöken ligger enligt min ranking på en god andraplats, efter den eviga mästaren vitlöken. Rödlök och fänkål på spett i skön kombination med grillad kyckling och polenta är däremot svårslaget.

Servera gärna med Paolos

grillade polenta

och

grillade kyckling

!

Ingredienser

portioner
  • 2 rödlökar
  • 2 fänkålshuvuden, små

Pensling

  • 3 msk olivolja
  • 0,5 citron, färskpressad saft
  • 0,5 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar

Gör så här

  1. Tänd grillen.
  2. Skala och dela lökarna i 6 klyftor vardera. Skölj och ansa fänkålen, dela
  3. dem och skär bort den lilla stocken i mitten. Ta bort den gröna blasten och
  4. skär i lika stora bitar som löken.
  5. Koka fänkål och lök tillsammans i lättsaltat vatten i 2−3 minuter. De ska ha
  6. spänst och ett rejält tuggmotstånd kvar. Låt dem rinna av och trä upp dem
  7. på grillspett, varannan fänkål och varannan lök.
  8. Blanda olivolja, citronsaft, salt och peppar. Lägg spetten på ett fat och
  9. pensla dem med blandningen.
  10. Grilla spetten på oljat grillgaller i totalt 2−3 minuter tills de börjar ta färg.
  11. Pensla några gånger, men var sparsam med olje- och citronblandningen
  12. för att undvika dropp i grillglöden.
  13. Vänd spetten en gång under grilltiden. För att undvika att grönsakerna
  14. vrider sig på spettet vid vändning – använd en stekspade.