Peperoni e melanzane fritte - friterade strimlor av paprika och aubergine

0 röster
4

Gott till grillat kött!

Visa mer
4
4 portioner

Du behöver

  • 2 paprikor, röda
  • 2 paprikor, gula
  • 1 aubergin
  • 3 msk solrosolja
  • 2 vitlöksklyftor, hela
  • 1 tsk salt
  • 8 basilikablad

Gör så här

  1. Skölj och ansa paprikor och aubergin. Dela paprikan och kärna ur halvorna. Skär grönsakerna i strimlor.
  2. Hetta upp olja i en stekpanna och lägg i vitlöksklyftorna. Låt dem fräsa tills de börjar brynas och få färg. Ta upp löken som kastas. Lägg ner grönsaksstrimlorna i pannan, strö över salt och fritera dem tills de känns mjuka, ca 5-8 minuter. Häll över grönsakerna på ett serveringsfat, strö över basilika.
3 augusti 2009
Kökets kurser

laddar fler recept

Laddar fler recept