Peperoncini verdi fritte

Peperoncini verdi fritte
Foto: TV4

Små gröna paprikor, stekta eller röd, grön och gul paprika, stekta.

25 november 2008
4

Du behöver

  • 0,5 kg små gröna paprikor (obs! med mild smak)
  • eller
  • 1 st röd paprika
  • 1 st gul paprika
  • 1 st grön paprika
  • 1 st vitlöksklyfta, skuren i tunna skivor
  • 2 msk olivolja
  • salt

Gör så här

  1. Skölj de små paprikorna och skär av fästet. Torka av dem med lite hushållspapper.
  2. Om stora paprikor används, skölj och dela dem. Ansa och kärna ur halvorna. Skär dem i 1,5 cm långa strimlor på längden.
  3. Värm olivolja i en stekpanna.
  4. Fräs paprika och vitlök på medelvärme tills de mjuknat. Smaka av med salt.
Kommentera receptet
hosterbjudande

Fler goda recept