Peperoncini verdi fritte

Peperoncini verdi fritte
Foto: TV4
Paolo Roberto 2016
Paolo Roberto 2016

Peperoncini verdi fritte

4 ingredienser

Små gröna paprikor, stekta eller röd, grön och gul paprika, stekta.

Ingredienser

portioner
  • 0,5 kg grön paprika, små (obs! med mild smak, eller 1 röd-, 1 grön- och 1 gul paprika)
  • 1 klyfta vitlök, skuren i tunna skivor
  • 2 msk olivolja
  • salt

Gör så här

  1. Skölj de små paprikorna och skär av fästet. Torka av dem med lite hushållspapper.
  2. Om stora paprikor används, skölj och dela dem. Ansa och kärna ur halvorna. Skär dem i 1,5 cm långa strimlor på längden.
  3. Värm olivolja i en stekpanna.
  4. Fräs paprika och vitlök på medelvärme tills de mjuknat. Smaka av med salt.