Melanzane rostiti sotto olio - marinerade grillade auberginer

Melanzane rostiti sotto olio - marinerade grillade auberginer
Foto: TV4
Paolo Roberto 2016
Paolo Roberto 2016

Melanzane rostiti sotto olio - marinerade grillade auberginer

9 ingredienser

Grillat är godast! Aubergine är en av det italienska kökets grundstenar.

Ingredienser

portioner
  • 2 aubergines
  • 2 msk olivolja
  • 0,5 tsk salt

marinad

  • 1 dl olivolja
  • 1 tsk vitvinsvinäger
  • 2 msk persilja, finhackad
  • 1 klyfta vitlök, hackad
  • 1 peperoncini, smulad
  • 1 krm peppar

Gör så här

  1. Grönsaker: Skölj och ansa auberginer och skär dem i tunna skivor på längden. Pensla skivorna på bägge sidor med olja och strö över lite salt. Grilla auberginen 5- 8 minuter i en grillpanna eller i ugn, tills de är mjuka.
  2. Marinad: Rör ihop ingredienserna till marinaden.
  3. Varva auberginskivorna med marinaden i en skål, så att marinaden täcker skivorna helt. Låt auberginen stå och dra i marinaden i cirka 2 timmar i kylskåp före servering.
  4. Ta upp auberginen ur marinaden och lägg över den på assiett eller serveringsfat.
  5. Den marinerade auberginen håller sig upp till en vecka i kylskåp.