Melanzane impanate nelle uova e parmigiano - auberginepannkaka

Melanzane impanate nelle uova e parmigiano - auberginepannkaka
Foto: Jonas Hallqvist
Paolo Roberto 2016
Paolo Roberto 2016

Melanzane impanate nelle uova e parmigiano - auberginepannkaka

8 ingredienser

Aubergine är en av mina grönsaksfavoriter, och den här rätten kan mäta sig med det mesta som kommer från grillen. Den är god, matig och perfekt när man har en vegetarian i sällskapet.

Ingredienser

portioner
  • 2 små aubergine
  • 0,25 tsk salt
  • 3 ägg
  • 2 dl färsk parmensanost, finriven
  • 1 krm svartpeppar
  • 1,5 dl vetemjöl
  • olivolja, för stekning
  • 3 msk parmesanost, färskriven, till uppläggning på serveringsfat

Gör så här

  1. Skölj och skala auberginerna och skär dem på längden i ½ cm
  2. tjocka skivor. Lägg skivorna på en lutande skärbräda, strö över
  3. salt och låt stå i ca 30 minuter, så att den bittra saften rinner ut.
  4. Torka av aubergineskivorna lite lätt med hushållspapper.
  5. Vispa upp äggen i en skål, tillsätt parmesanost och peppar och
  6. rör om till en ganska trögflytande blandning.
  7. Häll upp mjölet i en djup tallrik.
  8. Värm upp olja i en stekpanna. Doppa först aubergineskivorna i
  9. mjölet och sedan i ägg- och parmesansmeten. Ta upp skivorna
  10. med en gaffel och lägg ner dem i stekpannan. Stek först på
  11. medelhög värme, och när paneringen stelnat något, på låg
  12. värme tills skivorna är mjuka inuti.
  13. Lägg upp aubergineskivorna i lager på ett serveringsfat och
  14. strö parmesanost mellan lagren.