Funghi arrostiti in padella - Karljohansvamp med lök och persilja

0 röster
4
Funghi arrostiti in padella - Karljohansvamp med lök och persilja
Foto: Jonas Hallqvist

Karljohanssvamp är något av det finaste man kan bli serverad i Italien. Det här receptet har jag fått av Lucas fru, zia Maria Teresa, som har en del träning efter att ha lagat till all den svamp som Luca släpat hem.

Visa mer
4
4 portioner

Du behöver

  • 300 g karljohansvamp, ostronskivling eller annan svamp
  • 2 tomater
  • 3 msk olivolja
  • 2 schalottenlökar, finhackade
  • 2 klyftor vitlök, finhackade
  • 1 torkad hel chilifrukt (peperoncino)
  • 2 msk persilja, finhackad
  • 2 msk färsk timjan, finhackad
  • 2 krm salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 msk persilja, finhackad, att strö över vid servering
Finns i inköpslista

Gör så här

  1. Putsa och borsta svampen väl och skär den i bitar eller skivor.
  2. Skär tomaterna i små bitar.
  3. Hetta upp 1 msk olivolja i en stekpanna och fräs svamp, lök, vitlök och chili i ca 5 minuter, tills vätskan kokat in. Ta upp och kasta chilin.
  4. Tillsätt tomatbitar, persilja, timjan och resten av olivoljan. Smaka av med salt och peppar.
  5. Stek svampblandningen i ytterligare 5−10 minuter.
  6. Strö över persilja och servera varmt direkt från stekpannan.

Laddar fler recept...