Cipolline ed asparagi allo spiedo - grillad knipplök och sparris

Cipolline ed asparagi allo spiedo - grillad knipplök och sparris
Foto: Jonas Hallqvist
Paolo Roberto 2016
Paolo Roberto 2016

Cipolline ed asparagi allo spiedo - grillad knipplök och sparris

6 ingredienser

Med sin lite speciella smak är sparrisen väldigt god att grilla. Tillsammans med knipplök blir den en riktig höjdare och ett bra komplement till grillade scampi och calamari.

Klicka här för att läsa Paolos recept på grillad scampi och calamari!

Ingredienser

portioner
  • 12 färska gröna sparrisar, tunna
  • 8 knipplökar
  • 0,5 dl olivolja
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 2 msk pecorinoost, flagad

Gör så här

  1. Tänd grillen.
  2. Skölj sparris och lök. Ansa löken och skär av
  3. en bit av blasten. Skär av den grova, träiga
  4. nederdelen på sparrisen, ca 3−5 cm.
  5. Koka lök och sparris var för sig i lättsaltat
  6. vatten tills de börjar mjukna men fortfarande
  7. har sin spänst kvar, sparrisen i 2−4 minuter
  8. och löken i 2−5 minuter, beroende på storlek.
  9. Spola hastigt av med kallt vatten och torka
  10. lätt med hushållspapper. Dela de längsta
  11. sparrisarna på mitten.
  12. Trä upp en bit sparris, en knipplök och ytterligare en
  13. sparris på spettet, rakt igenom på längden. Upprepa
  14. proceduren med ytterligare sju spett.
  15. Blanda olivolja med salt och peppar och häll upp på
  16. ett fat. Lägg grillspetten på fatet och pensla dem med
  17. blandningen.
  18. Pensla grillgallret med matolja. Lägg på spetten och
  19. grilla tills allt fått fin färg runt om, totalt 6−10 minuter.
  20. Pensla försiktigt under tiden.
  21. Servera spetten på ett stort fat och strö över pecorino.