Broccoli con olio e aglio

0 röster
4

Broccoli stekta i olivolja och vitlök.

Visa mer
4
4 portioner

Du behöver

  • 300 g broccoli (färsk eller djupfrysta små broccolibuketter)
  • 2 vitlöksklyftor, tunt flisad
  • 3 msk olivolja
  • salt
  • peppar

Gör så här

  1. Skölj den färska broccolin och dela den i små buketter.
  2. Lägg broccolibuketterna i kokande lättsaltat vatten och koka dem i ca 2 minuter. Var noga med att inte koka broccolin för länge, då behåller den sin spänst.
  3. Häll av kokvattnet och spola av med kallt vatten. Låt broccolin rinna av väl.
  4. Värm upp olivolja i en stekpanna.
  5. Lägg i vitlöken och låt den fräsa utan att den tar färg.
  6. Tillsätt broccoli, salt och peppar och stek den i 2-3 minuter.
  7. Servera till kött eller fisk.
23 december 2008
Kökets box

laddar fler recept

Laddar fler recept