Asparagi alla griglia con pinoli e pecorino

Asparagi alla griglia con pinoli e pecorino
Foto: TV4
Paolo Roberto 2016
Paolo Roberto 2016

Asparagi alla griglia con pinoli e pecorino

6 ingredienser

Grillad sparris med pinjenötter och fårost.

Ingredienser

portioner
  • 20 späda gröna sparrisar
  • 1 msk olivolja
  • 2 krm salt
  • 0,5 krm svartpeppar
  • 20 g pinjenötter
  • 25 g pecorinoost, flagad

Gör så här

  1. Tänd grillen.
  2. Skölj av sparrisen och skär bort ca 3-4 cm av den grova nedre delen.
  3. Koka upp lättsaltat vatten, lägg i sparrisen och låt den koka i 1-2 minuter. Ta upp den och spola av den med kallt vatten.
  4. Lägg sparrisen på ett fat och pensla den med olivolja, salta och peppra.
  5. Rosta pinjenötterna i en torr stekpanna tills de blir gyllenbruna. Rör om under rostningen och passa noga så att de inte bränns vid.
  6. Pensla grillgallret med olja.
  7. Grilla sparrisen tills den fått fin färg, ca 6-10 minuter. Pensla försiktigt med olivolja under grillningen.
  8. Lägg sparrisen på ett fat, strö över pecorino och pinjenötter.