Meny
Recept
Kockar
Dryck
TV-program
Play
Hem & Kök
Kurser
Trädgård
Sök
visa meny för konto
Asparagi alla griglia con pinoli e pecorino
Foto: TV4
Asparagi alla griglia con pinoli e pecorino
0
Spara
Av:
Paolo Roberto
Från:
Primo Paolo
6
ingredienser
Grillad sparris med pinjenötter och fårost.
Förrätter
Grilla
Italiensk mat
Vardagsmiddag
Ingredienser
20 späda gröna sparrisar
1 msk olivolja
2 krm salt
0,5 krm svartpeppar
20 g pinjenötter
25 g pecorinoost, flagad
Lägg i inköpslista
Spara
Gör så här
Öppna matlagningsläget
Tänd grillen.
Skölj av sparrisen och skär bort ca 3-4 cm av den grova nedre delen.
Koka upp lättsaltat vatten, lägg i sparrisen och låt den koka i 1-2 minuter. Ta upp den och spola av den med kallt vatten.
Lägg sparrisen på ett fat och pensla den med olivolja, salta och peppra.
Rosta pinjenötterna i en torr stekpanna tills de blir gyllenbruna. Rör om under rostningen och passa noga så att de inte bränns vid.
Pensla grillgallret med olja.
Grilla sparrisen tills den fått fin färg, ca 6-10 minuter. Pensla försiktigt med olivolja under grillningen.
Lägg sparrisen på ett fat, strö över pecorino och pinjenötter.
Skapa anteckning
Dela
Via e-post
Facebook
Pinterest
Twitter
Skriv ut