Zucchini fritti

63 röster
4
Zucchini fritti
Foto: Lina Eriksson

När jag bjuder på den här rätten händer det att mina gäster frågar hur man lyckas med att få zucchinin så krispig. Det är oljan som är hemligheten, och att steka tills zucchinin är knaprig.

Visa mer
4
4 portioner

Du behöver

  • 2 medelstora zucchini
  • 2 tunt skivade vitlöksklyftor
  • 1 tsk salt
  • 3 msk olivolja

Gör så här

  1. Skölj zucchinin och skär i tunna skivor.
  2. Hetta upp oljan i en stekpanna och bryn zucchiniskivorna tillsammans med vitlök och salt i omgångar. Börja med hög värme, och sänk värmen när zucchinin fått fin färg. Fortsätt steka på låg värme tills skivorna är mjuka.
  3. Servera (gärna till en god stek).
15 december 2008

laddar fler recept

Laddar fler recept