Piselli con cipolle, prosciutto e parmigiano

0 röster
4
Piselli con cipolle, prosciutto e parmigiano
Foto: TV4

Färska ärtor med lök, skinka och parmesanost.

Visa mer
4
4 portioner

Du behöver

  • 200 g färska gröna ärtor eller djupfrysta
  • 200 g kokt skinka, skuren i små bitar
  • 0,5 gul lök, finhackad
  • 2 msk olivolja
  • 0,5 tsk salt
  • 0,5 dl parmesanost

Gör så här

  1. Rensa de färska ärtorna. Koka de djupfrysta ärtorna i en minut. Färska ärtor tillagas direkt i stekpanna.
  2. Värm olivolja i en stekpanna.
  3. Lägg i löken och låt den fräsa i tills den blir mjuk.
  4. Tillsätt skinka och stek den i någon minut tillsammans med löken
  5. Lägg i ärtor, salta och stek på låg värme tills ärtorna är mjuka, ca 10 minuter.
  6. Strö över parmesanost, blanda och servera.
19 september 2008
Kökets box

laddar fler recept

Laddar fler recept