Piselli con cipolle, prosciutto e parmigiano

Piselli con cipolle, prosciutto e parmigiano
Foto: TV4
Paolo Roberto 2016
Paolo Roberto 2016

Piselli con cipolle, prosciutto e parmigiano

6 ingredienser

Färska ärtor med lök, skinka och parmesanost.

Ingredienser

portioner
  • 200 g färska gröna ärter (eller djupfrysta)
  • 200 g kokt skinka, skuren i små bitar
  • 0,5 gul lök, finhackad
  • 2 msk olivolja
  • 0,5 tsk salt
  • 0,5 dl parmesanost

Gör så här

  1. Rensa de färska ärtorna. Koka de djupfrysta ärtorna i en minut. Färska ärtor tillagas direkt i stekpanna.
  2. Värm olivolja i en stekpanna.
  3. Lägg i löken och låt den fräsa i tills den blir mjuk.
  4. Tillsätt skinka och stek den i någon minut tillsammans med löken
  5. Lägg i ärtor, salta och stek på låg värme tills ärtorna är mjuka, ca 10 minuter.
  6. Strö över parmesanost, blanda och servera.