Uova ripiene fritte - fyllda friterade ägg

Uova ripiene fritte - fyllda friterade ägg
Foto: TV4
Paolo Roberto 2016
Paolo Roberto 2016

Uova ripiene fritte - fyllda friterade ägg

14 ingredienser

Gott till lunch eller som smårätt.

Ingredienser

portioner

Fyllda ägg

  • 4 ägg, hårdkokta
  • 1 ägg, separera vita och gula
  • 12 gröna oliver, utan kärnor och hackade
  • salt
  • svartpeppar
  • ströbröd

sallad

  • 200 g rucolasallad
  • 3 msk olivolja
  • 1 msk balsamvinäger
  • salt
  • 1 liten galiamelon, skuren i tärningar
  • pinjenötter
  • olivolja, för stekning
  • majonnäs, för dekoration

Gör så här

  1. Fyllda ägg: Skala äggen och dela dem i två delar. Håll reda på vilka ägghalvor som hör ihop för att de sedan ska passa samman när fyllningen lagts i. Ta försiktigt ur äggulorna och blanda dem med äggula och oliver i en skål, salta och peppra. Fyll äggen med äggblandningen och tryck försiktigt ihop halvorna. Vispa upp vitan till ett fast skum. Doppa de fyllda äggen i äggvitan och rulla dem sedan försiktigt i ströbröd, så att brödet fäster runtom.
  2. Stekning: Värm upp olja i en stekpanna. Stek äggen på svag värme tills de blir gyllenbruna runtom. Lägg dem på hushållspapper för att rinna av. Spritsa en sträng majonnäs, direkt ur tuben, på äggen.
  3. Sallad: Skölj rucolan och lägg den i en skål, Häll i olja, vinäger, lite salt och blanda salladen. Lägg upp salladen på ett serveringsfat eller på assietter. Lägg på melontärningarna och strö över pinjenötter. Servera salladen med de fyllda äggen.