Bruschetta con pomodori ed acciughe - bruschetta med sardeller

Bruschetta con pomodori ed acciughe - bruschetta med sardeller
Foto: Jonas Hallqvist
Paolo Roberto 2016
Paolo Roberto 2016

Bruschetta con pomodori ed acciughe - bruschetta med sardeller

7 ingredienser

Den här bruschettan är en lite ovanligare och kaxigare variant än de som brukar serveras på svenska restauranger.

Receptet ger 8 bruschettor.

Ingredienser

  • 1 ciabatta eller annat lite grövre bröd
  • 2 tomater
  • 8 sardellfiléer
  • 1 klyfta vitlök, pressad
  • 3 msk olivolja
  • salt
  • peppar

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 250° eller tänd grillen.
  2. Skär tomater och sardeller i små bitar och blanda i
  3. en skål. Salta och peppra lite (sardellerna har riklig
  4. sälta, så salta inte för mycket).
  5. Blanda vitlök och det mesta av olivoljan i en annan
  6. skål.
  7. Skär ciabattan i 8 skivor på tvären och pensla ovansidorna
  8. med vitlöks- och oljeblandningen.
  9. Rosta bröden på bägge sidor på galler i den övre
  10. delen av ugnen eller på grillen.
  11. Pensla ovansidan på de rostade brödskivorna med
  12. lite olivolja och lägg på tomatröran. Servera direkt.