Insalata di finocchio ed arance - fänkålssallad med apelsin

Insalata di finocchio ed arance - fänkålssallad med apelsin
Foto: TV4
Paolo Roberto 2016
Paolo Roberto 2016

Insalata di finocchio ed arance - fänkålssallad med apelsin

10 ingredienser

Passar ihop med Amaronerisotto och kyckling.

Ingredienser

portioner

Grönsaker

  • 2 fänkål
  • 1 rödlök
  • 12 gröna oliver, urkärnade
  • 12 svarta oliver utan kärnor
  • 2 apelsiner
  • 2 msk kapris

dressing

  • 3 msk olivolja
  • 2 msk citron, färskpressad
  • 1 msk apelsin, färskpressad
  • 0,5 krm svartpeppar och 0,5 tsk salt

Gör så här

  1. Grönsaker: Skölj och ansa fänkålen, dela den på längden och skär bort den lilla stocken. Skär av den gröna blasten. Skiva fänkål och lök tunt och dela oliverna i halvor. Skala apelsinerna och skär med en vass kniv bort den vita hinnan. Skär sedan ut skinnfria filéer ur klyftorna. Spara lite av den saft som rinner ut till dressingen.
  2. Dressing: Blanda samman olivolja, citron- och apelsinsaft, salt och peppar i en salladsskål. Tillsätt fänkål, rödlök, oliver, apelsinklyftor och kapris, blanda noga men försiktigt.
  3. Servera fänkålssalladen på assietter eller i små skålar, skeda över lite extra dressning.