Insalata di gamberi

Massimo - Stockholm1
Foto: TV4

Insalata di gamberi

Av: Massimo - Stockholm

Från: Halv åtta hos mig

9 ingredienser

20 min

Räkor med sparris, cocktailtomater och siciliansk gremolata.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Massimos drycktips
2799 Sauvignon Winkl, Cantina Terlan, Alto Adige, Italien 139:-

"Ett torrt, aromatiskt vin med inslag av päron, mineral och örter. Vinet har en fin syra och fin frukt vilket möter räkornas sötma på ett fint sätt."

Ingredienser

portioner

Insalata di gamberi

  • 400 g färska räkor
  • 8 gröna sparrisar
  • 1 ask rucolasallad
  • 10 champinjoner
  • 12 körsbärstomater
  • 1-2 citroner, saften av
  • olivolja
  • 1 vitlök
  • 1 röd chilifrukt (spansk peppar)

Gör så här

  1. Koka sparrisen i fem minuter, dela på längden i två delar. Skiva färska champinjoner fint och dela cocktailtomaterna på två, lägg allt i en stor bunke. Skölj en ask ruccola och lägg i. Blanda ihop allt ordentligt. Skala 400g färska räkor och blanda i salladen.

Gremolata

  1. Pressa saften ur två små citroner, blanda med olivolja 50/50, dela och finhacka en tredjedels spansk peppar och ta ur kärnorna, lägg i tillsammans med en pressad vitlöksklyfta, salt och peppar.
  2. Blanda väl. Ringla gremolatan över räksalladen, låt marinera i en halvtimme om tid finnes.