Spaghetti con aragosta e pomodorini

Spaghetti con aragosta e pomodorini
Foto: TV4
Paolo Roberto 2016
Paolo Roberto 2016

Spaghetti con aragosta e pomodorini

10 ingredienser

Spaghetti med hummer och körsbärstomater.

Ingredienser

Hummersås:

  • 1 hel hummer
  • 5 msk olivolja
  • 3 klyftor vitlök
  • 1 krm peperoncini
  • 2 dl vitt vin
  • 8 dl vatten
  • 1 krm salt
  • 12 körsbärstomater
  • 4 stjälkar persilja, hackade

Spaghetti:

  • 750 g spaghetti

Gör så här

  1. Värm upp oljan i en stekpanna, gärna stor.
  2. Dela vitlöken, tryck till den lite med handen och fräs sakta i oljan.
  3. Ha i peperoncino efter smak och tycke.
  4. Dela försiktigt hummern på längden.
  5. Lägg hummern i oljan med skalet nedåt.
  6. Tillsätt vinet och låt det ta smak i ca en halv minut.
  7. Häll sedan i hälften av vattnet.
  8. Dela körsbärstomaterna och lägg i pannan.
  9. Salta sedan hummer köttet, häll i resten av vattnet och låt det koka försiktigt i tio minuter.
  10. När tomaterna mjuknat lite kan du pressa sönder de lite med en gaffel så att de blandas ut mer med såsen.
  11. Koka upp pastavatten och lägg i spaghettin när såsen kokat i ca fem minuter.
  12. Vänd hummer-delarna med köttet nedåt omkoka ytterligare någon minut.
  13. Häll i halva mängden hackad persilja, efter smak.
  14. När pastan är klar häller man över den i stekpannan där såsen kokats.
  15. Blanda och strö över resterande mängd persilja.