Meny
Recept
Kockar
Dryck
TV-program
Play
Hem & Kök
Kurser
Trädgård
Sök
visa meny för konto
Spaghetti con aragosta e pomodorini
Foto: TV4
Spaghetti con aragosta e pomodorini
9
Spara
Av:
Paolo Roberto
Från:
Primo Paolo
10
ingredienser
Spaghetti med hummer och körsbärstomater.
Italiensk mat
Pasta - Kökets favoritrecept!
Vardagsmiddag
Ingredienser
Hummersås:
1 hel hummer
5 msk olivolja
3 klyftor vitlök
1 krm peperoncini
2 dl vitt vin
8 dl vatten
1 krm salt
12 körsbärstomater
4 stjälkar persilja, hackade
Spaghetti:
750 g spaghetti
Lägg i inköpslista
Spara
Gör så här
Öppna matlagningsläget
Värm upp oljan i en stekpanna, gärna stor.
Dela vitlöken, tryck till den lite med handen och fräs sakta i oljan.
Ha i peperoncino efter smak och tycke.
Dela försiktigt hummern på längden.
Lägg hummern i oljan med skalet nedåt.
Tillsätt vinet och låt det ta smak i ca en halv minut.
Häll sedan i hälften av vattnet.
Dela körsbärstomaterna och lägg i pannan.
Salta sedan hummer köttet, häll i resten av vattnet och låt det koka försiktigt i tio minuter.
När tomaterna mjuknat lite kan du pressa sönder de lite med en gaffel så att de blandas ut mer med såsen.
Koka upp pastavatten och lägg i spaghettin när såsen kokat i ca fem minuter.
Vänd hummer-delarna med köttet nedåt omkoka ytterligare någon minut.
Häll i halva mängden hackad persilja, efter smak.
När pastan är klar häller man över den i stekpannan där såsen kokats.
Blanda och strö över resterande mängd persilja.
Skapa anteckning
Dela
Via e-post
Facebook
Pinterest
Twitter
Skriv ut