Spaghetti al olio aglio e peperoncino - Spaghetti med olivolja, vitlök och peperoncino

10 röster
4
4 portioner

Du behöver

  • 500 g spaghetti eller spaghettini
  • 2 vitlöksklyftor, hela
  • 2 hela små torkade peperoncino (för extra ”het” spaghetti, lägg till ytterligare en peperoncino)
  • 1 dl olivolja
  • 3 msk finhackad persilja
  • ev. salt och svartpeppar

Gör så här

  1. Krossa vitlöksklyftorna en aning, men se till att hålla dem hela.
  2. Värm upp oljan i en stor stekpanna. Fräs vitlök och peperoncino varsamt i oljan utan att de tar färg, cirka 10 minuter. Ta upp peperoncino och vitlöksklyftorna och kasta dem. Se upp för oljestänk.
  3. Koka pastan ”al dente” i lättsaltat vatten. Låt rinna av. Lägg över pastan i stekpannan och strö över persilja. Blanda väl. Smaka av, salta och peppra om det behövs.
  4. Servera spaghettin rykande het.
20 augusti 2009
Kökets kurser

laddar fler recept

Laddar fler recept