Polipetti alla Luciana - bläckfisk i tomatsalsa

Polipetti alla Luciana - bläckfisk i tomatsalsa
Foto: TV4
Paolo Roberto 2016
Paolo Roberto 2016

Polipetti alla Luciana - bläckfisk i tomatsalsa

8 ingredienser

En klassisk italiensk råvara är bläckfisken. Här på Paolos vis.

Ingredienser

portioner
  • 250 g minibläckfisk, rensad och ev delad (går även bra med frysta) (gärna polipetti)
  • 2 msk olivolja
  • 1 klyfta vitlök, hackad
  • 1 liten peperoncini, smulad
  • 2 krm salt
  • 1 msk kapris
  • 1 msk persilja
  • 4 skivor lantbröd

Gör så här

  1. Värm olivolja i en stekpanna. Lägg i bläckfisken och låt den fräsa i tillsammans med vitlök och peperoncino i 5 minuter. Strö över salt, tillsätt tomater och kapris och låt koka långsamt i cirka 30 minuter. Smaka av med salt och strö över persilja.
  2. Servering: Servera med ett gott lantbröd eller lägg bläckfisken med tomatsalsan på en skiva grillat lantbröd och servera som bruschetta.