Frutta fresca nel sciroppo di liquore e vaniglia

Frutta fresca nel sciroppo di liquore e vaniglia
Foto: Jonas Hallqvist
Paolo Roberto 2016
Paolo Roberto 2016

Frutta fresca nel sciroppo di liquore e vaniglia

8 ingredienser

Den här fruktdesserten ger allt man behöver och lite till. Vitaminerna i frukten gör kroppen glad medan sockret och likören gläder själen.

Ingredienser

portioner
  • 8 plommon
  • 6 persikor

Lag

  • 1 dl vatten
  • 0,5 dl muscovadosocker
  • 0,5 dl strösocker
  • 0,5 vaniljstång
  • 2 msk cognac (alt. Cherry brandy eller Apricot brandy)
  • vaniljglass (eller vispgrädde)

Gör så här

  1. Koka upp vatten i en kastrull. Lägg ner plommon
  2. och persikor och låt koka långsamt i ca 2 minuter.
  3. Ta upp frukten och spola av med kallt vatten. Skala
  4. frukten och skär i klyftor.
  5. Koka upp vattnet och sockret till lagen i en kastrull.
  6. Snitta vaniljstången på längden, skrapa ur fröna och
  7. lägg i kastrullen tillsammans med vaniljstången.
  8. Låt lagen sjuda tills sockret löst sig.
  9. Lägg ner fruktklyftorna i lagen och låt dem sjuda i
  10. ett par minuter. Ta upp vaniljstången. Ställ kastrullen
  11. åt sidan och låt allt svalna. Tillsätt konjak eller likör
  12. och rör om försiktigt.
  13. Servera frukten med vaniljglass eller vispad grädde.