Semifreddo med hallonkräm

Semifreddo med hallonkräm
Foto: Tina Axelsson
Paolo Roberto 2016
Paolo Roberto 2016

Semifreddo med hallonkräm

9 ingredienser

Paolos recept på semifreddo är beräknat till 4–5 personer. Recept ur boken Italiensk bondmat.

Läs mer om boken

Italiensk bondmat

Ingredienser

portioner
  • 3 ägg
  • 3 msk strösocker
  • 3 msk honung, flytande
  • 250 g mascarpone
  • Hallonkräm
  • 0,5 l hallon [250 g]
  • 2 msk strösocker
  • 2 msk vatten
  • ev färska hallon, till garnering

Gör så här

  1. Dela äggen i gulor och vitor och vispa äggvitorna till hårt skum tillsammans med sockret i en bunke.
  2. Vispa äggulorna pösiga tillsammans med hälften av honungen i en annan bunke.
  3. Blanda ner mascarponen, lite i taget.
  4. Tillsatt resten av honungen och ror ihop till en slat smet.
  5. Vänd försiktigt ner äggviteskummet i bunken.
  6. Fyll dessertskålar med den fluffiga mascarponeblandningen.
  7. Ställ in i dem i frysen och lat sta i cirka 4–5 timmar.
  8. Blanda hallon, socker och vatten i en liten kastrull. Koka upp och rör om tills sockret har lösts upp. Ställ åt sidan.
  9. Ta fram skålarna cirka 15 minuter innan servering.
  10. Skeda lite hallonkram över, gärna ljummen, och servera.
  11. Blir det kräm över kan den serveras i en liten skal bredvid. Garnera eventuellt med färska hallon.