Panettone in bianco con crema di mascarpone e fragole

0 röster
8
Panettone in bianco con crema di mascarpone e fragole
Foto: TV4

Sockerkaka med mascarponekräm och jordgubbar. Sockerkaka är ju en klassiker. Här på Paolos italienska vis.

Visa mer
8
8 portioner

Du behöver

Kaka

  • 2 ägg
  • 1 äggula
  • 1 dl strösocker
  • 4,5 dl vetemjöl
  • 75 g smör, smält avsvalnat (eller margarin)
  • 2,5 tsk bakpulver
  • 1 citron, rivet skal
  • 1,5 msk stregalikör (eller annan likör)
  • 1,5 dl mjölk

Mascarponekräm

  • 250 g mascarpone
  • 2,5 dl grädde

bär

  • jordgubbar
Finns i inköpslista

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Kaka: Smörj en 1 ½ liters kakform. Vispa upp ägg, äggula och socker pösigt, i en skål. Rör ner mjöl, lite i taget, smör, bakpulver, citronskal och likör. Späd med mjölk och rör om till en jämn smet.
  3. Grädda på nedersta falsen i 40 minuter.
  4. Kräm: Vispa grädden till ett fast skum. För att få en fluffig kräm: Rör mascarponen till en jämn blandning och vänd sedan ner den uppvispade grädden.
  5. Servera en skiva panettone med en klick mascarponekräm och med jordgubbar.

laddar fler recept...

Laddar fler recept...