Panettone in bianco con crema di mascarpone e fragole

Panettone in bianco con crema di mascarpone e fragole
Foto: TV4
Paolo Roberto 2016
Paolo Roberto 2016

Panettone in bianco con crema di mascarpone e fragole

12 ingredienser

Sockerkaka med mascarponekräm och jordgubbar. Sockerkaka är ju en klassiker. Här på Paolos italienska vis.

Ingredienser

portioner

Kaka

  • 2 ägg
  • 1 äggula
  • 1 dl strösocker
  • 4,5 dl vetemjöl
  • 75 g smör, smält avsvalnat (eller margarin)
  • 2,5 tsk bakpulver
  • 1 citron, rivet skal
  • 1,5 msk stregalikör (eller annan likör)
  • 1,5 dl mjölk

Mascarponekräm

  • 250 g mascarpone
  • 2,5 dl grädde

bär

  • jordgubbar

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Kaka: Smörj en 1 ½ liters kakform. Vispa upp ägg, äggula och socker pösigt, i en skål. Rör ner mjöl, lite i taget, smör, bakpulver, citronskal och likör. Späd med mjölk och rör om till en jämn smet.
  3. Grädda på nedersta falsen i 40 minuter.
  4. Kräm: Vispa grädden till ett fast skum. För att få en fluffig kräm: Rör mascarponen till en jämn blandning och vänd sedan ner den uppvispade grädden.
  5. Servera en skiva panettone med en klick mascarponekräm och med jordgubbar.