Fetta al latte - Tårta med nutella- och gräddfyllning

Fetta al latte - Tårta med nutella- och gräddfyllning
Foto: TV4
Paolo Roberto 2016
Paolo Roberto 2016

Fetta al latte - Tårta med nutella- och gräddfyllning

13 ingredienser

Med Fette di arancia con noci - apelsinklyftor med valnötter.

Ingredienser

portioner

Tårtbotten

  • 300 g smör
  • 8 ägg
  • 4 dl strösocker
  • 6 dl vetemjöl
  • 8 msk kakao
  • 2 dl mjölk
  • 4 tsk bakpulver

Fyllning

  • 4 dl vispgrädde
  • 500 g Nutella, (choklad- och nötkräm)

Dekor

  • florsocker

Tillbehör

  • 4 apelsiner
  • 1 msk strösocker
  • 8 valnötter, grovhackade

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Tårtbotten: Smält smöret i en kastrull och låt det svalna.
  3. Vispa äggen med socker till en pösig smet. Häll ner mjöl och kakao lite i taget och rör om tills allt blandats väl. Tillsätt mjölk, bakpulver och smör i kaksmeten. Rör om till en jämn smet. Häll smeten i en smord form, cirka 24 x 33 cm. Grädda kakan mitt i ugnen i cirka 40 minuter. För att få en jämn gräddning och maximal höjd på kakan ska ugnsluckan inte öppnas under tiden för gräddningen. Låt kakan kallna.
  4. Fyllning: Vispa grädden till ett fast skum och ställ åt sidan. Smält nutellan ( i sin glasburk) över vattenbad, det vill säga en kastrull med lätt sjudande vatten på botten. Se till att chokladen inte kommer i kontakt med vattenångan.
  5. Dela tårtbotten i två delar. Bred ut chokladkräm på kakans båda insidor. Den uppvispade grädden breds jämt över chokladen på den ena kakhalvan. Lägg ihop halvorna och sikta över florsocker.
  6. Tillbehör: Skala apelsiner och skär med en vass kniv bort den vita hinnan. Skär sedan ut skinnfria filéer ur klyftorna. Lägg apelsinklyftorna i en skål och strö över lite socker och nötter. Servera till nutella- och gräddkakan.