Piselli con cipolle, pancetta e parmigiano

Piselli con cipolle, pancetta e parmigiano
Foto: Jonas Hallqvist
Paolo Roberto 2016
Paolo Roberto 2016

Piselli con cipolle, pancetta e parmigiano

7 ingredienser

Piselli con cipolle, pancetta e parmigiano! Lusten att äta gröna ärtor är något jag trodde min skolbespisning brutalt mördat tills jag fick det här receptet. Ärtor har gått från ett grönt tvång till något riktigt gott som även mina barn älskar.

Ingredienser

portioner
  • 200 g färska gröna ärter (eller 250 g djupfrysta)
  • 2 msk olivolja
  • 1 gul lök, finhackad
  • 140 g bacon
  • 0,5 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 0,5 dl parmesanost, färskriven

Gör så här

  1. Rensa de färska ärtorna. Koka de djupfrysta ärtorna i en minut. Färska ärtor tillagas direkt i stekpanna.
  2. Värm olivolja i en stekpanna.
  3. Lägg i löken och låt den fräsa i tills den blir mjuk.
  4. Tillsätt bacon och stek i någon minut tillsammans med löken
  5. Lägg i ärtor, salta och stek på låg värme tills ärtorna är mjuka, ca 10 minuter.
  6. Strö över parmesanost, blanda och servera.