Sallad med röda linser, apelsin och machésallad

Paolo Roberto 2016

Sallad med röda linser, apelsin och machésallad

9 ingredienser

Insalata di lenticchie, arancia e scaglie di pecorino, linssallad med apelsin.

Ingredienser

portioner
  • 2 dl röda linser
  • 100 g mâchesallad
  • 2 apelsiner
  • 0,5 rödlök
  • 30 g pecorinoost, skuren i flagor

Dressing

  • 3 msk olivolja
  • 1 msk balsamvinäger
  • salt
  • svartpeppar

Gör så här

  1. Skölj linserna och koka dem i lättsaltat vatten i ca 10 minuter eller enligt anvisningen på förpackningen. Passa noga så att de inte kokar sönder. Häll av vattnet och spola snabbt av dem med kallt vatten.
  2. Ansa salladen och skölj av bladen med kallt vatten. Slunga bort vattnet med en salladsslunga eller skaka av vattnet noga för att salladen ska behålla sin krispighet.
  3. Skala apelsinerna och skär med en vass kniv bort den vita hinnan. Skär sedan ut skinnfria filéer ur klyftorna. Skär rödlöken i tunna skivor.
  4. Blanda dressingen i en liten skål.
  5. Lägg linser, apelsinklyftor, rödlök och pecorino (spara några flagor för att strö över salladen) i en salladsskål, häll över dressingen och blanda sedan noga. Blanda i salladen strax före serveringen.
  6. Smaka av med salt, olivolja och balsamvinäger.